Om Fugleviden.dk

Formål

Formålet med Fugleviden.dk er at formidle videnskabelig forskning om fugle for herigennem at øge interessen for selv at se på fugle. De fleste feltornitologer har typisk ikke adgang til videnskabelige tidsskrifter, hvor resultater fra den ornitologiske forskning publiceres. Målet med denne hjemmeside er derfor at formidle noget af den store mængde fugleforskning, som udføres af forskere verden over. Når man kender til fuglenes biologi og deres fascinerende adfærd, bliver glæden ved at se på fugle meget større. Håbet er derfor at Fugleviden.dk vil øge interessen for fugle og glæden ved at iagttage dem og deres adfærd.

Indhold

Indholdet er alt fra simple fakta om fugle til de nyeste forskningsresultater. En stor del af indholdet baserer sig på den nyeste ornitologiske viden, som publiceres i internationale tidsskrifter. Meget af denne viden kan, som nævnt, være svært tilgængelig udenfor forskningsverdenen, da kun de mest epokegærende opdagelser typisk videregives i alment tilgængelige medier. Udover ornitologiske fakta og forskningsresultater vil der også være præsentationer af fugleforskere og deres aktuelle studier. Indholdet omhandler fuglearter fra hele verden, men der vil være en hovedvægt på danske arter, som man selv kan gå ud i naturen og studere.

Fotografer

Billeder, videoer og lyde er en stor og vigtig del af indholdet på Fugleviden.dk, da målet er at fortælle om fuglenes liv og færden på smukkeste vis. I den forbindelse har følgende fotografer velvilligt stillet billeder til rådighed: Thomas Damm Als, Henrik Haaning Nielsen, Søren Kristoffersen, Johnny Laursen og Kim Aaen. Fugleviden.dk er meget taknemlig for at måtte bringe jeres fremragende billeder. Billedet af lapuglen på forsiden er taget af Kim Aaen, mens blåhalsen i logoet er taget af Henrik Haaning Nielsen.

Jan Drachmann

Fugleviden.dk produceres af mig, Jan Drachmann, som har en Ph.d. i adfærdsøkologi og populationsbiologi fra Aarhus Universitet. Jeg har bl.a. forsket i torniriskens adfærd, duehøgens populationsbiologi og Seychellsangerens evolutionære økologi, og i de senere år har jeg også arbejdet med vindmøllers effekter på fugle. Jeg har været aktiv feltornitolog siden slutningen af 1970erne, og har set på fugle over det meste af verden. I dag er jeg medlem af Dansk Ornitologisk Forenings Videnskabelige Udvalg og medlem af redaktionsgruppen for Dansk Ornitologisk Forenings Tidsskrift (DOFT).